Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Vi välkomnar Meraskog till Härjeåns fibernät

Publicerad 26 april 2023

"Allt gick snabbt och smidigt vid fiberinstallationen"

På Jämtlandsgatan i Sveg ligger Meraskog. Här har det nyligen installerats fiber så vi åkte förbi för att träffa dem och höra hur det gått.

Meraskog erbjuder skogsrådgivning för privata fastighetsägare. De arbetar utifrån mottot “att vara steget före”.

För ett tag sedan valde Meraskog att installera fiber i sin kontorslokal i Sveg. Detta eftersom de har behov av ett eget nätverk med mer kapacitet än vad som fanns i det befintliga fastighetsnätet. Det är såklart även en fråga om säkerhet för företaget eftersom de hanterar många kunduppgifter. För att kunna arbeta i olika kartprogram krävs också hög hastighet på uppkopplingen och det finns även planer på att bygga ett LAN to LAN* vilket ställer höga krav på en bra och stabil uppkoppling.

-Allt gick snabbt och smidigt vid fiberinstallationen och vi är verkligen nöjda med att möjligheterna för framtiden nu har förbättrats. Bonusen är att man slipper sitta och vänta på att programmen buffrar vilket bidrar till mindre stress och effektivare arbetsdagar för personalen, säger Tomas Turpers, marknadschef Meraskog.

Vi tackar för förtroendet och är glada att kunna möjliggöra för en säker och snabb bredbandslösning som bidrar till mottot att vara steget före.

Om Meraskog
Meraskog i Jämtland AB grundades i Svenstavik 2009. Bolaget har sedan dess bildat två dotterbolag; Meraskog förvaltning och Meraskog Värmland AB. 2011 öppnades kontoret i Sveg och de har även ett kontor i Mora och ett i Ljusdal, samt anställd personal i Småland , Värmland och Östersund. År 2022 köptes hela koncernen av Norra skog.

*Lan to Lan (L2L) är en förkortning för “Local Area Network to Local Area Network”. Det hänvisar till en anslutning mellan två olika lokala nätverk som används för att överföra data mellan dem på ett säkert sätt över internet eller ett annat nätverk. Detta kan användas för att möjliggöra säker kommunikation mellan två nätverk och för att möjliggöra fjärråtkomst till resurser som är lagrade på det andra nätverket.

 

Läs mer