Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Det blev fiber hos familjen Glad

Publicerad 26 maj 2023

Det känns alltmer som en grundläggande förutsättning att erbjuda en snabb internetuppkoppling vid uthyrning

I ett av Funäsdalens nyaste tomtområden för permanentboende bor familjen Glad. Vi hade nöjet att installera fiber åt dem och besökte dem för att se hur allting hade gått.

Från Sollentuna till Funäsdalen med mellanlandning i Lofsdalen. Historien om familjens Glads resa till fjällen började med drömmen om ett fritidshus i Lofsdalen och slutade i ett husbygge i Funäsdalen där familjen idag bor permanent.

– Vi kommer ursprungligen från Stockholm, och planen var att bygga ett fritidshus i Lofsdalen. Vi trivdes så bra att vi flyttade in i byn. När barnen blev äldre insåg vi att logistiken kommande åren skulle bli svår med långa resor till Sveg för att gå i skolan. Då hittade vi till Funäsdalen, och sedan 2019 bor vi här, säger Mathias.

Till vardags driver Mathias och Anna en naprapatmottagning i Funäsdalen och har under de senaste åren jonglerat mellan att driva eget företag, bygga hus och familjeliv. Utöver detta läser Anna en utbildning på distans inom kinesisk medicin.

När det gäller valet att installera fiber var de först tveksamma – skulle det vara tillräckligt med 4G, och skulle det inte vara billigare att slippa installationskostnaderna? Samtidigt har de även byggt en lägenhet som de planerar att hyra ut.

– Det känns alltmer som en grundläggande förutsättning att erbjuda en snabb internetuppkoppling vid uthyrning. Dessutom blir vi mer beroende av att kunna lita på en stabil anslutning när jag sitter på föreläsningar. Allting omkring oss blir mer digitaliserat, säger Anna.

Valet föll slutligen på fiber. De såg att det skulle vara en lönsam investering i det långa loppet. Vill du veta mer om hur du kan få fiber installerat hemma hos dig? Skicka in en intresseanmälan så hör vi av oss.

Läs mer