Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Jobba från stugan eller trygga ditt boende

Surfa, titta på TV och ring med fiber. Jobba hemifrån, hyr ut eller nyttja omsorgstjänster för ökat självständigt boende och ett tryggare hem. Vi är drivande i utbyggnaden av fibernätet i Härjedalen. Sedan starten har vi anslutit över 7 500 kunder till fibernätet.

Varför fiber?

5 anledningar till att skaffa fiber

1

En investering för framtiden

En fiberanslutning kan öka värdet på din fastighet. Många potentiella köpare söker efter fastigheter som har höghastighetsinternet och en fiberanslutning kan vara en avgörande faktor i valet av fastighet.

2

Minskad irritation i vardagen

Vad är mer irriterande än att bilden fryser mitt under filmen du streamar? Med fiber har du en både snabb och driftsäker lösning som minskar risk för laggande internet.

3

Tryggheten på äldre dar

En fiberanslutning i hemmet ger ökad möjlighet till självständigt boende och ett tryggare hem, både för den boende och de anhöriga. Det ställer givetvis krav på en stabil och driftsäker bredbandslösning.

4

Jobba från stugan

Workation är här för att stanna. Med en fiberanslutning kan du enkelt kombinera fjällsemester med arbete från stugan.

5

Framtidssäkring

Fiber är en teknik som förväntas vara relevant under lång tid framöver, vilket betyder att en investering i en fiberanslutning kan vara en långsiktig lösning för att säkerställa högkvalitativ internetuppkoppling i framtiden.

Våra mest frekventa frågor gällande fiber

Hur vet jag om jag kan få fiber till min fastighet?

Vill du ansluta till vårt fibernät skickar du enklast in en intresseanmälan. Då kontaktar vi dig och meddelar hur dina förutsättningar för fiber ser ut.

Vad kostar det att ansluta till fibernätet?

Om det finns fiber i området där du bor och du har fiber framdraget till din tomtgräns är standardpriset för en fiberanslutning från 25 900 kronor. Priset kan variera beroende på var i Härjedalen du bor. I priset ingår allt utom grävning från din tomtgräns till ditt hus. Grävning på egen tomt kan du antingen göra själv eller anlita en entreprenör för. Har du inte fiber förberett till din tomtgräns så återkommer vi med ett kostnadsförslag. Betalar gör du när installationen är slutförd.

Kommer en fiberanslutning att höja värdet på min fastighet?

En fiberanslutning kan öka värdet på din fastighet. I dagens samhälle är snabb internetuppkoppling viktigare än någonsin tidigare. Många potentiella köpare söker efter fastigheter som har höghastighetsinternet och en fiberanslutning kan vara en avgörande faktor i valet av fastighet. En fastighet med fiberanslutning kan också ha en fördel gentemot andra fastigheter i området som inte har fiberanslutning. Potentiella köpare kanske till och med är villiga att betala ett högre pris för en fastighet med en tillförlitlig och snabb fiberanslutning. Således kan en fiberanslutning vara en investering som inte bara ger en förbättrad uppkoppling, utan också kan öka värdet på din fastighet på lång sikt. Att Härjeåns fibernät är ett öppet nät där du fritt får välja bland olika tjänsteleverantörer, gör det ännu mer attraktivt.

Till vem ringer jag om något inte fungerar?

Skulle det uppstå ett fel eller om du behöver teknisk support kontaktar du din tjänsteleverantör. Vid behov felanmäler tjänsteleverantören i sin tur till oss. Kontaktuppgifter till tjänsteleverantörerna hittar du på harjeans.zmarket.se.

Här hittar du svaret på din fråga

Så går en fiberanslutning till, från start till mål

1

Gör en intresseanmälan

Skicka in en intresseanmälan för fiberanslutning så återkommer vi till dig med information om hur förutsättningarna för fiber ser ut för dig.

2

Fyll i ett avtal

När du får klartecken om att en fiberanslutning till din anläggning är möjlig skickar vi ett avtal för digital signering via mejladressen du uppgav i intresseanmälan. Så fort avtalet inkommit till oss så sätter vi igång planeringen och tar kontakt med dig för att boka en tid för installation.

3

Installation

Innan vi kommer och gör installationen ska fiberslangen vara nedgrävd från din tomtgräns till huset. Grävning på egen tomt ansvarar du själv för, du kan antingen gräva själv eller anlita en entreprenör. När fiberslangen är nedgrävd på din tomt fram till platsen där fibern skall installeras i fastigheten meddelar du oss så att vi kan boka en tid för installation. Bra att känna till innan du börjar gräva.

4

Klart för start

Installationen är klar och du är redo att beställa de tjänster du vill inom fibernätet. Beställ dina tjänster på Zmarket.

Frågor och funderingar?

Se fler vanliga frågor och svar eller kontakta oss så hjälper vi dig

Fler vanliga frågor och svar

Områden i vårt fibernät

Mot Röros i NorgeLillhärdalLofsdalenVemdalenFunäsdalenYtterhogdalHede

På kartan ser du anslutna områden i vårt fibernät.

Kan jag också få fiber?

Vill du ansluta till vårt fibernät ber vi dig att göra en intresseanmälan via nedan formulär. Då kontaktar vi dig och meddelar hur dina förutsättningar för fiber ser ut. Intresseanmälan är inte bindande.

Anmäl ditt intresse

Mobilt bredband inte tillräckligt i framtiden

För ett fåtal personer kommer 4G/5G räcka som livlina i den digitala framtiden.

Läs mer

Så beställer du tjänster i fibernätet

Kom igång

Har du redan fiber anslutet till ditt hem?

Här förklarar vi hur du enkelt kommer igång och aktiverar tjänster i fibernätet.

Mattias Mirårs berättar om hur du beställer tjänster i Härjeåns fibernär

Kom igång och aktivera ditt bredband

Vi erbjuder bredbandstjänster via samarbete med Zitius. Det innebär att alla som installerar bredband via Härjeåns, fritt kan välja från ett brett utbud av leverantörer och tjänster. Tjänsteleverantörer som ingår i Zitius är t.ex. Telia, Tele2 och Allente.

1

Hitta bredbandsuttaget

Leta reda på ditt fiberuttag som sitter på väggen i din bostad.

2

Sätt in nätverkskabeln

Sätt in nätverkskabelns ena ände i uttaget och den andra i din dator.

3

Starta webbläsaren

Starta din dator och öppna en webbläsare, då landar du automatisk på sidan där du väljer tjänst och leverantör.

4

Välj tjänst och leverantör

Välj den tjänst och leverantör som passar dig.

Beställ bredbandstjänster

När din fastighet är inkopplad köper du dina tjänster via Zitius tjänsteportal "Zmarket"

Här kan du t.ex. via Hemfixarna beställa installationstjänster för att komma igång med dina bredbandstjänster. Gå till Zmarket och välj bland ett stort antal leverantörer och tjänster. Det går även bra att ringa till tjänsteleverantörerna direkt och beställa.

Gå till Zmarket

Beställ fiber-bredband hos härjeans zmarket

Omsorgstjänster i fibernätet

Omsorgstjänster som ger ökad möjlighet till självständigt boende och ett tryggare hem.

Läs mer

Nyheter från Härjeåns

Ta del av intressanta reportage och läs om det senaste hos Härjeåns och i branschen