Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

För en enklare vardag och en hållbar framtid

Organisation och siffror

År 1917 bildades Härjeåns Kraftaktiebolag i syfte att säkra Härjedalens framtida energiförsörjning på det modernaste sätt som då fanns. I 100 år har bolaget utvecklats i takt med tiden och fortsatt bidra till en levande glesbygd. Härjeåns Kraft AB erbjuder idag lösningar inom energi, värme och kommunikation, bestående av bolagen Härjeåns Kraft AB, Härjeåns Energi AB, Härjeåns Nät AB och Fyrfasen Energi AB.

Läs också

Våra bolag

Härjeåns Kraft

I moderbolaget Härjeåns Kraft sker kraftproduktion i våra elva vattenkraftverk som under 2020 producerade 98 GWh förnybar energi. Inom bolaget finns även verksamhetsstödjande funktioner.

Härjeåns Nät

Vårt nätbolag säkerställer 27 450 elkunders behov av kraft, ljus och värme. Härjeåns Nät bidrar med trygghet till nätanvändare i kommunerna Härjedalen, Ånge, Bräcke, Ragunda, Berg och Sundsvall. Härjeåns fibernät är ett öppet och neutralt nätverk för datakommunikation. Det är byggt som ett stjärnnät med optiska fiberkablar till alla kommunens större orter och större företag.

Härjeåns Energi

Härjeåns Energi ansvarar för driften av torvfabriken i Sveg. Fabriken producerar och levererar pellets till företag, kommuner och villakunder i Skandinavien samt levererar fjärrvärme till närområdet. Härjeåns Energi ansvarar även för kraftvärmeverket i Sveg.

Fyrfasen Energi

Från att ha sålt elavtal sedan 1998 är Fyrfasen en heltäckande energipartner som förmedlar och hjälper våra kunder till en enklare vardag. Arbetet med hållbarhet är en självklarhet, där man gjort stora satsningar för utbyggnaden av elbilsladdning, samt med hållbara elavtal där energin kommer från förnybara källor.

Härjedalens Miljöbränsle

Via HMAB förfogar Härjeåns sedan 2015 över egna torvtäkter och torvkoncessioner, vilket tryggar tillgången till högkvalitativ torvråvara.

Nyheter och pressinformation

Missa inte de senaste nyheterna om oss. I vårt pressrum hittar du allt från pressinformation till grafiskt material och bilder.

Nyheter och press

Härjeåns ägarstruktur

Härjeåns Kraft AB

Ägare

Andel

Herrforskoncernen

56,3%

Härjedalens kommun

33,5%

Privata aktieägare

10,2%