Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Omsorgstjänster i fibernätet

En möjlighet till självständigt boende och tryggare hem

Inom kort kommer även omsorgstjänster från omsorgsportalen.se att finnas i Zitius. Det är individanpassade omsorgstjänster som ger ökad möjlighet till självständigt boende och ett tryggare hem, både för den boende och de anhöriga.

Exempel på tjänster i Omsorgsportalen.se

Påminnelser för hjälp att komma ihåg
Förhindra olyckor genom tjänster som ger dig påminnelser om det som lätt glöms bort, såsom att stänga av spisen eller låsa ytterdörren. Du kan även låta en anhörig, granne eller vän vara delaktig genom aviseringar och på så sätt få ytterligare trygghet.

Tillsyn på distans
Tjänster som gör det möjligt för anhöriga, grannen eller vänner att titta till dig från distans och vara delaktiga i vardagen genom att få indikationer om något verkar vara fel.

Larma vid olycka
Vetskapen om att en anhörig eller larmcentral är en knapptryckning bort om en olycka inträffar, skapar trygghet och lugn.

Brandsäkra hemmet
Det är lätt hänt att glömma mat på spisen eller strykjärnet påslaget. Förebygg olyckor med tjänster som larmar om det brinner men även förebygger olyckor genom att till exempel stänga av spisen innan olyckan sker.

Styrning
Styr och överblicka hemmet på distans. Skapa automatisk belysning nattetid, styr rumstemperatur och överblicka hemmet på distans.

När seniorer själva beskriver nyttan

Seniorer själva beskriver nyttan med omsorgstjänster

När det gäller själva boendet vill man bo kvar hemma så länge som möjligt. Det är inte tekniken i sig som är intressant, utan vad den gör möjligt som verkligen är värdefullt. I t.ex. omsorgsportalen finns alla tjänster samlade på ett ställe och här kan man bygga på de tjänster man vill ha och dessutom enkelt komma i kontakt med support om man behöver hjälp.

Pandemin har påskyndat den digitala utvecklingen hos många seniorer, de handlar, besöker digitala kulturevenemang, beställer resor mm. Som äldre kan du lättare få tips om din hälsa, ha kontakt med din läkare och beställa recept. Till och med få påminnelser om medicineringen.

Samhället har liksom kommit in i hemmet, när man inte har kunnat gå ut och man har blivit varse om vad man går misten om man inte hänger med i digitala utvecklingen.

Läs mer på omsorgsportalen.se