Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Felix gjorde praktik i Funäsdalen

Publicerad 25 maj 2023

Det är något med energi som alltid har lockat mig

I Åsbro finns Nordeuropas största övningsområde för elkraft men även olika branschutbildningar inom energisektorn. Här studerar Felix Johansson, från Hede. Under våren genomförde Felix en praktikperiod hos oss i Funäsdalen. Vi var nyfikna på att få veta mer om hans utbildning och hur han upplevde sin tid hos oss under praktiken.

Hej Felix, Kan du berätta lite om varför du är intresserad av att arbeta inom energibranschen?
Jag har alltid varit intresserad av energibranschen och jag vill ha ett jobb som är slitigt men inte skitigt, om du förstår vad jag menar. Det är något med energi som alltid har lockat mig. Det är snabba puckar och det ger mig en känsla av att vara aktiv och göra något meningsfullt. Dessutom gillar jag variationen i jobbet. Det är inte bara att vara instängd inom fyra väggar hela dagen. Jag vet aldrig riktigt vad som väntar på morgonen, och det tycker jag är spännande.

Du studerar för närvarande Servicetekniker elkraft vid Åsbro. Kan du berätta lite om utbildningen och dina erfarenheter hittills?
Jag har pluggat på Åsbro i två terminer nu. Under utbildningen har jag fått möjlighet att vara ute mycket och delta i olika praktiska moment. Vi har haft blandade veckor med både teori och praktiska övningar. Jag har gått igenom huggkurs, utbildningar inom arbete på väg, heta arbeten och säkra lyft. Jag har även lärt mig att hantera nödställda situationer. Utbildningen har gett mig behörigheter att direkt kunna hoppa in och arbeta på olika platser vilket varit bra.

Det låter som en gedigen utbildning. Hur ser du på ditt framtida arbetsliv inom branschen?
Jag ser fram emot att komma ut och jobba. Till hösten gör jag min sista termin med ytterligare femton veckors praktik. Sen hoppas jag få komma ut och jobba på riktigt och få vara ute och lära mig mer. Gärna här i Funäsdalen, här finns det gott om saker att göra på fritiden. Köra skoter, jakt och fiske till exempel. Jag tror att jag skulle trivas här.

 

Läs mer