Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Härjeåns och Puls i samarbete för elskoterns utveckling

Publicerad 1 november 2023

Härjeåns och Puls i samarbete för elskoterns utveckling

Ett steg mot en revolutionerad marknad för snöskoteråkning. Under vintern flyttar 10 elskotrar från leverantören BRP till Funäsfjällen. Det är den lokala aktören Puls som fått möjligheten att testa och utvärdera skotrarna vilket öppnar dörren till en tyst och miljövänlig snöskotertur i fjällen.

–Så fort avtalet med BRP var skrivet tog vi kontakt med Härjeåns. Inledningsvis för att kunna etablera laddare till skotrarna men ville parallellt öppna för ett partnerskap. Vi ser givna synergier i ett samarbete då vi delar visionen om en hållbar fjällvärld där fossila drivmedel tar allt mindre plats, säger Christer Wagnås, vd och grundare Puls.

För att kunna ta sig fram i svår terräng och besikta, underhålla och vid behov felavhjälpa i ledningsgator och ledningar har skotern en självklar roll i Härjeåns fordonsflotta. Genom samarbetet kommer Härjeåns att testa elskotern som arbetsredskap i fält.
–Vi ser med stor nyfikenhet på hur elskotern kan fungera för oss i fält. Även om vi ser att den i dagsläget inte kan ersätta våra befintliga skotrar helt så är ett viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete att lyssna in och testa nya lösningar som minskar våra utsläpp, säger Emma Dahl kommunikationsansvarig Härjeåns.

Samarbetet syftar även till att gemensamt verka för att öka medvetenheten om fossilfria transportalternativ i fjällmiljö. Elskotern bidrar till att minska utsläppen och främja en hälsosam miljö för både människor och djur som besöker fjällen vintertid tack vare sin tysta drift och minskade buller. Under vintern kommer man därför att göra en del gemensamma insatser för att fler ska få möjlighet att testa och känna på känslan av att åka elskoter.

–Vi kommer bland annat att arrangera en dag på temat energi i Funäsfjällen där besökare får möjlighet att testa och uppleva den banbrytande innovationen med tyst och smidig framfart på snön, säger Emma Dahl.

Om skotrarna
Skotrarna levereras från BRP i Kanada och är av modellen Lynx Adventure Electric. Skotrarna i sig är mycket lika ”vanliga” skotrar till utseendet förutom vissa detaljer. Motorn är mindre än en vanlig fyrtaktsskoter och nosen på skotern är därför lite trubbigare. Skidorna har en lite annan utformning för att minska friktionen och en annan typ av matta för att skotern ska gå energisnålt.

 

För med information, kontakta

Emma Dahl emma.dahl@harjeans.se 070-302 43 74
Christer Wagnås
christer@puls.se 070-175 22 30

Om Härjeåns
År 1917 bildades Härjeåns Kraftaktiebolag i syfte att säkra Härjedalens framtida energiförsörjning på det modernaste sätt som då fanns. I 100 år har bolaget utvecklats i takt med tiden och fortsatt bidra till en levande landsbygd. Härjeåns Kraft AB erbjuder idag lösningar inom energi, värme, kommunikation, bestående av bolagen Härjeåns Kraft AB, Härjeåns Energi AB, Härjeåns Nät AB, Fyrfasen Energi AB.

Om Puls
Puls är ett familjeägt företag som ägs och drivs av Christer och Tina Wagnås samt sonen Douglas. Puls är en marknadsledande äventyrs och aktivitetsarrangör som erbjuder äventyr, aktiviteter och vildmarksupplevelser till företag samt privatpersoner. Det breda utbudet av aktiviteter spänner mellan prisbelönta äventyr, skoterupplevelser, roliga tävlingar och teambuilding i hela landet.

Läs mer