Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Testa ingenjörsyrket via Tekniksprånget

Publicerad 25 oktober 2023

Vill du testa ingenjörsyrket i det verkliga livet?

Genom praktikprogrammet Tekniksprånget får du möjlighet att prova på livet som driftingenjör och på så sätt bli mer medveten om vad ett tekniskt arbete kan innebära.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Genom vårt samarbete med Tekniksprånget hoppas vi att du söker dig till oss!

Om praktikprogrammet

Härjeåns Energi AB är en del av Härjeåns och vi har producerat biobränsle sedan slutet av 1980 talet. Produktionsanläggningen är belägen i Sveg och vi har nyligen investerat i ett komplett kraftvärmeverk och har därmed blivit ännu mer aktiva på energiområdet. Idag producerar vi el, fjärrvärme och biobränsle.

Att vara verksam inom produktion av alla tre energiformerna är både spännande och utmanande. Omställningen till ett mer hållbart samhälle pågår för fullt och satsningen som vi gjort är en viktig pusselbit i den omställningen. Vår anläggning är speciell för att den är stor, unik och viktig för bygden. Att en så stor anläggning byggdes i dessa glesbefolkade trakter var en stor händelse på 1980 talet. På liknande sätt var det stort nu när vi byggde vårt kraftvärmeverk 2018. Torken är unik eftersom den är den enda i sitt slag som använder vattenånga som torkmedium i en värmepumpsprocess. Sedan kraftvärmeverket kom till kan vi dessutom välja mellan att köra torken som en värmepump (använda el) eller som ett värmeunderlag till kraftvärmeverket (producera el). Hur vi kör torken beror bland annat av elpriset. Härjeåns är idag en av de största arbetsgivarna i Härjedalen och vår satsning är därför viktig för en hel bygd.

Vad får man göra som praktikant hos oss?

Som praktikant hos oss får du vara med och se hur det är att jobba som ingenjör på ett energiföretag. Du kommer att få följa olika projekt och delta i de arbetsuppgifter som våra ordinarie medarbetare har. Vi söker dig som tar egna initiativ, är nyfiken och vill bidra till en hållbar framtid.

Läs mer och ansök till Tekniksprånget

Läs mer