Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Härjeåns deltar i mentorprogrammet Energy Buddies

Publicerad 20 oktober 2022

Elektrifieringen av samhället och vägen mot en 100% fossilfri energiproduktion ställer inte bara krav på rustade elnät och utbyggd kraftproduktion. På en marknad i förändring behöver även kompetensförsörjningen hänga med i utvecklingen. Sverige har brist på elkunnig arbetskraft. Samtidigt finns nyanlända med elkunskap som saknar arbete. Då såg branschorganisationen Energiföretagen Sverige en möjlighet att matcha ihop nyanlända med anställda i energibranschen. Detta genom mentorprogrammet Energy Buddies.

Marielle Eriksson jobbar som underhållsingenjör för Härjeåns i Ånge. Hon sökte till programmet och har nu fått en adept, Abraham, ursprungligen från Eritrea men boende i Sandviken, som hon kommer att ha fem träffar tillsammans med under hösten.

-Vi har precis haft vår första träff inom programmet. Jag ser fram emot att kunna bidra med både kompetens och en väg in i branschen, samtidigt som jag får möjlighet att utvecklas genom att leda samtal och bredda mina perspektiv, säger Marielle.

Mentorsprogrammet pågår fram till i februari 2023 och där Marielle och Abraham kommer att träffas vid fem tillfällen med olika diskussionsteman.

Här kan du läsa mer om mentorsprogrammet

Läs mer