Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

David gör praktik genom Tekniksprånget

Publicerad 20 september 2022

David testar livet som driftingenjör vid vår fabrik i Sveg

Härjeåns medverkar i projektet Tekniksprånget, där ungdomar ges chansen att testa ingenjörsyrket i praktiken. Vi har just nu nöjet att ha David Sundberg på plats som testar livet som driftingenjör vid vår fabrik i Sveg.

Hej David, vi vill veta mer om dig

Jag är 19 år och kommer ifrån en liten by som heter Kareby, där jag bott hela mitt liv, (ca 3 mil från Göteborg). Jag älskar allt som har att göra med sport (främst bollsporter.) Älskar att vara ute med kompisar. Spelar även olika datorspel med mina polare. Jag tog nyss studenten från Mimers Hus som ligger ca 10 minuter utanför Kareby där jag då gick teknik.

Hur kom du i kontakt med Härjeåns och Tekniksprånget?

Jag kom i kontakt via tekniksprånget på så sätt att jag fick hem ett brev och läste och jag snackade med farsan och så tänkte vi att om man ändå ska ta ett sabbatsår och arbeta så är det ju hur bra som helst att kunna få jobba som ingenjör om man nu är intresserad av det. Det är absolut inte bara för jobbets skull, att få bo själv och ta hand om sig själv gör också att man får väldigt värdefulla livserfarenheter. Jag gick då in på hemsidan och kollade och hittade Härjeåns, det såg ut att vara väldigt roligt då det inte verkar vara så enformigt. Efter att ha jobbat på ICA Maxi i snart två år kände jag att jag vill ha ett jobb där man för det mesta gör lite olika saker, så man inte står på samma ställe och gör samma sak dag in och dag ut.

Vad har du för tankar kring framtiden?

I framtiden är tanken att jag ska plugga någon form av ingenjörsutbildning, men vad för någon är väldigt oklart.

Tekniksprånget är ett praktikprogram där Sveriges arbetsgivare tillsammans med regeringen satsar för att säkra vår framtida kompetensförsörjning genom att locka fler ungdomar till högre tekniska utbildningar. Läs mer om tekniksprånget.

Läs mer