Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Fiber för dig i Björnrike

Dags att ansluta dig till fiber

Skicka in en intresseanmälan

Under 2022 byggde vi på Härjeåns, med hjälp av PTS (Post- och telestyrelsen), ut fibernätet i Björnrike. Är du intresserad av att ansluta dig till fibernätet och framtidssäkra din fastighet med en snabb, säker och stabil bredbandsuppkoppling? Gör din intresseanmälan nedan!

Att ansluta en fastighet till fibernätet kostar 25 900 kr. För själva anslutningen kan du dessutom nyttja RUT-avdrag. Betalar gör du när installationen är slutförd.

I priset ingår allt utom grävarbetet från din tomtgräns till ditt hus. Grävning på egen tomt kan du utföra själv eller anlita en entreprenör för. Vi kan erbjuda grävhjälp till fast pris som för närvarande är 8 000 kr och som inkluderar en grävsträcka på upp till 25 m. För längre grävsträckor tillkommer 250 kr extra per meter. Dock till den maximalt sammanslagna kostnaden (anslutning och grävning) om 40 000 kr. Samtliga priser är inkl. moms.

Vi reserverar oss för att detta erbjudande endast gäller för fastigheter som är stödberättigade enligt PTS.

Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig

Anmäl ditt intresse

Våra mest frekventa frågor gällande fiber

Vad kostar det att ansluta till fibernätet?

Om det finns fiber i området där du bor och du har fiber framdraget till din tomtgräns är standardpriset för en fiberanslutning från 25 900 kronor. Priset kan variera beroende på var i Härjedalen du bor. I priset ingår allt utom grävning från din tomtgräns till ditt hus. Grävning på egen tomt kan du antingen göra själv eller anlita en entreprenör för. Har du inte fiber förberett till din tomtgräns så återkommer vi med ett kostnadsförslag. Betalar gör du när installationen är slutförd.

Kommer en fiberanslutning att höja värdet på min fastighet?

En fiberanslutning kan öka värdet på din fastighet. I dagens samhälle är snabb internetuppkoppling viktigare än någonsin tidigare. Många potentiella köpare söker efter fastigheter som har höghastighetsinternet och en fiberanslutning kan vara en avgörande faktor i valet av fastighet. En fastighet med fiberanslutning kan också ha en fördel gentemot andra fastigheter i området som inte har fiberanslutning. Potentiella köpare kanske till och med är villiga att betala ett högre pris för en fastighet med en tillförlitlig och snabb fiberanslutning. Således kan en fiberanslutning vara en investering som inte bara ger en förbättrad uppkoppling, utan också kan öka värdet på din fastighet på lång sikt. Att Härjeåns fibernät är ett öppet nät där du fritt får välja bland olika tjänsteleverantörer, gör det ännu mer attraktivt.

Till vem ringer jag om något inte fungerar?

Skulle det uppstå ett fel eller om du behöver teknisk support kontaktar du din tjänsteleverantör. Vid behov felanmäler tjänsteleverantören i sin tur till oss. Kontaktuppgifter till tjänsteleverantörerna hittar du på harjeans.zmarket.se.

Här hittar du svaret på din fråga

Så går en fiberanslutning till, från start till mål

1

Gör en intresseanmälan

Skicka in en intresseanmälan för fiberanslutning så återkommer vi till dig med information om hur förutsättningarna för fiber ser ut för dig.

2

Fyll i ett avtal

Så fort du fått klartecken om att en fiberanslutning till din anläggning är möjlig fyller du i och returnerar det avtal vi skickar till dig. Adress finns på blanketten. Så fort avtalet inkommit till oss så sätter vi igång planeringen och tar kontakt med dig för att boka en tid för installation.

3

Installation

Innan vi kommer och gör installationen ska fiberslangen vara nedgrävd från din tomtgräns till huset. Grävning på egen tomt ansvarar du själv för, du kan antingen gräva själv eller anlita en entreprenör. När grävningen är klar kan du luta dig tillbaka och vänta in klartecken från oss på installationen. Bra att känna till innan du börjar gräva.

4

Klart för start

Installationen är klar och du är redo att beställa de tjänster du vill inom fibernätet. Beställ dina tjänster på Zmarket.

Anmäl ditt intresse så kontaktar vi dig

Vill du ansluta till vårt fibernät ber vi dig att göra en intresseanmälan via nedan formulär. Då kontaktar vi dig och meddelar hur dina förutsättningar för fiber ser ut.

Mobilt bredband inte tillräckligt i framtiden

För ett fåtal personer kommer 4G/5G räcka som livlina i den digitala framtiden.

Läs mer

Så beställer du tjänster i fibernätet

Kom igång

Har du redan fiber anslutet till ditt hem?

Här förklarar vi hur du enkelt kommer igång och aktiverar tjänster i fibernätet.

Mattias Mirårs berättar om hur du beställer tjänster i Härjeåns fibernär

Kom igång och aktivera ditt bredband

Vi erbjuder bredbandstjänster via samarbete med Zitius. Det innebär att alla som installerar bredband via Härjeåns, fritt kan välja från ett brett utbud av leverantörer och tjänster. Tjänsteleverantörer som ingår i Zitius är t.ex. Telia, Tele2 och Allente.

1

Hitta bredbandsuttaget

Leta reda på ditt fiberuttag som sitter på väggen i din bostad.

2

Sätt in nätverkskabeln

Sätt in nätverkskabelns ena ände i uttaget och den andra i din dator.

3

Starta webbläsaren

Starta din dator och öppna en webbläsare, då landar du automatisk på sidan där du väljer tjänst och leverantör.

4

Välj tjänst och leverantör

Välj den tjänst och leverantör som passar dig.

Beställ bredbandstjänster

När din fastighet är inkopplad köper du dina tjänster via Zitius tjänsteportal "Zmarket"

Här kan du t.ex. via Hemfixarna beställa installationstjänster för att komma igång med dina bredbandstjänster. Gå till Zmarket och välj bland ett stort antal leverantörer och tjänster. Det går även bra att ringa till tjänsteleverantörerna direkt och beställa.

Gå till Zmarket

Beställ fiber-bredband hos härjeans zmarket

Omsorgstjänster i fibernätet

Omsorgstjänster som ger ökad möjlighet till självständigt boende och ett tryggare hem.

Läs mer

Nyheter från Härjeåns

Ta del av intressanta reportage och läs om det senaste hos Härjeåns och i branschen