Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Vi söker en markingenjör till vår elnätsverksamhet.

Vi rekryterar

Vi söker en markingenjör till vår elnätsverksamhet.

Härjeåns är en helhetsleverantör av energilösningar med energi- och värmeproduktion, el- och fibernät och elhandel. Vårt område kan symboliseras av 600 mil elnät men våra kunder finns i hela Skandinavien. Härjeåns söker nu en markingenjör.

Om jobbet

Som markingenjör arbetar du på vår avdelning Drift & Underhåll med mark- och fastighetsfrågor på uppdrag av beställare inom koncernens affärsenheter och bolag. Du hanterar intrångsfrågor gällande el- och fibernät och stöttar i interna mark- och fastighetsfrågor. Du deltar i projektmöten vid exploateringsprojekt och ansvarar för hela flödet vid markintrång, från värderingar till uppföljningar samt har fortlöpande markägarkontakter under arbetets gång. Du har även många andra kontakter med kunder, myndigheter och medarbetare inom Härjeåns för att hålla i den dagliga planeringen.

Vem är du?

Vi söker dig som gillar mark- och fastighetsfrågor och har ett intresse av att utvecklas inom området. Du är ansvarsfull, noggrann och bidrar med arbetsglädje genom att ha en positiv inställning och hitta lösningar. Eftersom rollen innebär många kontakter både inom och utanför Härjeåns behöver du vara en lyhörd och kommunikativ lagspelare och samtidigt kunna vara självgående och fokuserat utveckla arbetet framåt. Du är professionell genom att vara kunnig och engagerad och du delar gärna med dig av både kunskap och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom området som t ex lantmätare, markingenjör eller motsvarande. Erfarenhet av praktiskt arbete med mark- och fastigheter från t ex skogsbolag, energibolag, kommun eller motsvarande är också något som vi ser positivt på. En annan fördel är om du har arbetslivserfarenhet av arbete med ledningsintrång, samråd och förhandlingar. Eftersom du i rollen som markingenjör har ett stort kontaktnät behöver du behärska svenska i tal och skrift och du behöver även ha datorvana och B körkort.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett intressant jobb i en högaktuell energibransch där vi satsar mycket på både kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Vår avdelning Drift & Underhåll stöttar allt från förvaltning av den egna marken, underhåll och framtagande av nya ledningsgator, förvaltning av yttre miljö kring anläggningar, samt lantmäteri- och samrådsfrågorNedan ser du några exempel på vad vi gör för att du ska trivas hos oss:

Kompetensutveckling
Härjeåns vill vara en attraktiv arbetsgivare där vi ger dig möjlighet att kontinuerligt gå kurser samt delta i olika nätverk. Härjeåns är medlem i branschorganisationen Energiföretagen Sverige som erbjuder omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser med syfte att utveckla kompetens för att möta framtidens utmaningar.

Balans i livet
Tid för återhämtning utöver den regelrätta semestern är viktigt, vi erbjuder 36 timmars arbetsförkortning och 5 extra dagar som läggs ut över året för att sätta lite extra guldkant på långhelger.

Friskvård
Hälsa och rörelse har en central betydelse i förmånspaketet vi erbjuder koncernens medarbetare. Inom vårt friskvårdsråd arbetar vi med att hitta aktiviteter som främjar fysisk rörelse och psykisk hälsa. Exempel på friskvårdsfrämjande aktiviteter är massage, stegtävlingar och sociala tillställningar. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag till alla medarbetare.

En annan förmån är att vårt geografiska läge där vi bor och verkar nära naturen. Värderar du att ha friluftslivet runt hörnet kommer du att trivas. Läs mer om oss som arbetsgivare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och Härjeåns tillämpar 6 månaders provanställning. Placeringsort enligt överenskommelse och tillträde 1 april 2024 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@harjeans.se och märker din ansökan med Markingenjör. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista dag för ansökan är 2024-02-25.

Om du har några frågor får du gärna kontakta

Joakim Holback, Enhetschef Drift & Underhåll, joakim.holback@harjeans.se, 0680-243 05

Maria Bengtsson, HR-specialist, maria.bengtsson@harjeans.se, 0680-242 75

Inför rekryteringsarbetet har vi redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt från mediesäljare och rekryteringssajter.