Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Vi söker en affärsområdeschef för vår elnätsverksamhet

Härjeåns rekryterar

Vi söker en affärsområdeschef för vår elnätsverksamhet

Inom Härjeånskoncernen erbjuder vi ett brett urval av produkter och tjänster inom energi, värme och kommunikation. Alltid med kundens behov i fokus, men aldrig på bekostnad av vårt engagemang för miljö eller människa. Vi producerar förnybar energi i våra elva vattenkraftverk, säljer hållbara energilösningar, tillverkar pellets och bygger ut fiber- och elnätet samt ansvarar för en säker leverans av el. Tillsammans med närsamhället driver vi omställningen till ett hållbart energisystem med visionen om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid. Vi söker nu en Affärsområdeschef som ska leda utvecklingen av vår elnätsverksamhet.

Bakgrund

Energi- och elmarknaden befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas där elnätsverksamheten har en central roll. Som Affärsområdeschef för Härjeåns Elnät ansvarar du för att leda, driva och planera den fortsatta utvecklingen av vår nätverksamhet som består av både elnät och fibernät. Du har det övergripande resultat- och personalansvaret för ca 70 medarbetare, varav 3 direktrapporterande chefer. Du rapporterar direkt till Härjeåns VD och ingår i koncernens ledningsgrupp med frågor som berör hela koncernens utveckling, samt är föredragande och representerar affärsområdet vid styrelsemöten. En av dina huvuduppgifter är att, såväl ur ett tekniskt som ekonomiskt långsiktigt perspektiv, underhålla och bygga ett nät för framtiden. Det innebär bland annat att du jobbar med ett starkt effektiviserings- och lönsamhetsfokus och med ambitionen att ständigt utveckla organisationen och säkra en långsiktig investeringstakt. Placeringsort för tjänsten är Sveg. Alternativ placeringsort är Funäsdalen eller Ånge.

Din profil

Utifrån Härjeåns vision om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid är du en viktig kraft i att påverka och leda verksamheten i linje med våra hållbarhetsmål. Vi tror att du som söker tjänsten har en relevant utbildningsbakgrund på högskole-/universitetsnivå, eller motsvarande förvärvade kunskaper. Du har dokumenterad tidigare flerårig ledarerfarenhet där du haft ett tydligt affärs-, resultat- och verksamhetsansvar samt erfarenhet av att leda direkt underställda chefer med stort eget ansvar. För att lyckas med uppdraget är en god förståelse och erfarenhet av de affärsförutsättningar som gäller inom elnätsverksamheten av stort värde, du bör ha fler års erfarenhet av arbete med elnätsfrågor. Det är en fördel om du även har en bakgrund inom vattenkraftproduktion då du kommer att hantera frågor kring drift/underhåll och investeringar i Härjeåns vattenkraftsverksamhet. I din chefsroll gillar du att föra dialog med dina medarbetare och inser vikten av att såväl lyssna som att ge riktning för att skapa delaktighet och engagemang. Du vet vad det innebär att ha ett resultatansvar och är bekväm med ekonomiuppföljning och nyckeltal.

Personliga styrkor:

  • du är en relationsbyggare
  • du har förmågan att inge förtroende både för kunder, samhälle och medarbetare
  • du står för ett gott affärsmannaskap och kan förhandla
  • du är duktig på att kommunicera
  • du vågar ta beslut
  • du jobbar med målstyrning, delegerar och följer upp
  • du har en inkluderande ledarstil
  • du är prestigelös

B-körkort är ett krav.

Vad erbjuder Härjeåns?

Tänk dig att efter jobbet åka skidor på det fjäll som på våren fyller vattendragen och möjliggör för närproducerad energi. Att på helgen vandra i skog och mark, genom vilken distributionslösningar löper och möjliggör ett tryggt och hållbart samhälle. Att på arbetet möta människor, lyssna in behov och genom ny teknik erbjuda kommunikationslösningar som säkrar en fortsatt levande landsbygd.
Utbildning, Utmaning och Utveckling utgör kärnan i vår personalsatsning. Vi tror att framgång bygger på tillit och tro på individen som lägger grund för en hållbar och framgångsrik arbetsplats.
Läs mer om hur det är att jobba hos oss.

Till din hjälp finns en koncernstruktur som ger dig stöd i Härjeåns gemensamma frågor som ekonomi, HR, IT, säkerhet.

Placeringsort: Sveg. Alternativ placeringsort är Funäsdalen eller Ånge.
Omfattning/anställningsform: Tillsvidareanställning / Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrig information:
I denna rekrytering samarbetar vi med OnePartnerGroup.
Urvalsarbetet sker löpande varför vi rekommenderar att du gör din ansökan så snart som möjligt.
Sista dag för ansökan är 3 juli.
Du gör din ansökan via OnePartnerGroups hemsida