Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Är du vår underhållschef?

Vi rekryterar

Är du vår underhållschef?

Härjeåns är en helhetsleverantör av energilösningar med energi- och värmeproduktion, el- och fibernät och elhandel. Härjeåns driver sedan ca 30 år en storskalig bränsleproduktionsanläggning och vår pelletsfabrik levererar pellets till företag, kommuner och villaägare i Skandinavien. Med vårt kraftvärmeverk adderar vi fjärrvärme och elproduktion till verksamheten. Vi söker nu en Underhållschef till Sveg.

Om jobbet

Som Underhållschef har du ett viktigt uppdrag i att hålla en hög drifttillgänglighet i vår pellets- och värmeverksamhet. Du är en del av affärsområdets ledningsgrupp med möjlighet att både på kort och lång sikt påverka och prioritera verksamheten. I rollen ansvarar du för att åtgärder och insatser i våra anläggningar utförs på ett säkert och effektivt sätt. I befattningen ingår ansvar för en stor del av verksamhetens budget där daglig prioritering och analys krävs för att upprätthålla produktion. Underhållschefen leder tillsammans med 10 underställda samt servicepartners den dagliga verksamheten med att säkerställa pelletsfabrikens produktion och att kraftvärmeverkets ång- el- & fjärrvärmeleverans fungerar.  Du förbättrar rutiner och metoder för underhållsinsatser som sedan följs upp genom dokumentation av analyser och utvärderingar. Tjänsten erbjuder flexibilitet och frihet under stort ansvar.

Vem är du?

Du är en naturlig ledare där samarbete och tillgänglighet ses som den främsta nyckeln till en framgångsrik och utvecklande verksamhet. Du drivs av att analysera, hitta innovativa lösningar och är initiativtagande. Du har en positiv inställning och är både tålmodig och uthållig. Du trivs lika bra med det snabba på kort sikt som hela tiden förändras utifrån omvärldsfaktorer och med det mer långsiktiga arbetet som ger hållbara förbättringar över tid. Du har ett etablerat nätverk inom industri- och/eller energibranschen. Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en grundläggande ingenjörsutbildning på högskolenivå eller motsvarande teknisk utbildning samt gärna några års arbetslivserfarenhet. Vi ser även att du har goda kunskaper inom mekanik, hydraulik, svetsning och pneumatik. Du har erfarenhet från ledande befattning inom industri och har god insikt i processers funktion.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett intressant jobb i en högaktuell energibransch där vi satsar mycket på både kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Nedan ser du några exempel på vad vi gör för att du ska trivas hos oss:

Kompetensutveckling
Härjeåns vill vara en attraktiv arbetsgivare där vi ger dig möjlighet att kontinuerligt gå kurser samt delta i olika nätverk. Härjeåns är medlem i branschorganisationer som erbjuder omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser med syfte att utveckla kompetens för att möta framtidens utmaningar.

Balans i livet
Tid för återhämtning utöver den regelrätta semestern är viktigt, vi erbjuder 36 timmars arbetsförkortning och 5 extra dagar som läggs ut över året för att sätta lite extra guldkant på långhelger.

Friskvård
Hälsa och rörelse har en central betydelse i förmånspaketet vi erbjuder koncernens medarbetare. Inom vårt friskvårdsråd arbetar vi med att hitta aktiviteter som främjar fysisk rörelse och psykisk hälsa. Exempel på friskvårdsfrämjande aktiviteter är massage, stegtävlingar och sociala tillställningar. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag till alla medarbetare.

En annan förmån är att vårt geografiska läge där vi bor och verkar nära naturen. Värderar du att ha friluftslivet runt hörnet kommer du att trivas. Läs mer om oss som arbetsgivare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och Härjeåns tillämpar 6 månaders provanställning. Placeringsort är Sveg och tillträde är enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@harjeans.se och märker din ansökan med Underhållschef. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista dag för ansökan är 2024-04-30.

Om du har några frågor får du gärna kontakta:

David Halvarsson, Affärsområdeschef, david.halvarsson@harjeans.se, 0680-244 08

Maria Bengtsson, HR-specialist, maria.bengtsson@harjeans.se, 0680-242 75

Inför rekryteringsarbetet har vi redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt från mediesäljare och rekryteringssajter.