Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Är du vår projekteringsingenjör?

Härjeåns rekryterar

Vi söker en projekteringsingenjör

Inom Härjeånskoncernen erbjuder vi ett brett urval av produkter och tjänster inom energi, värme och kommunikation. Tillsammans med närsamhället driver vi omställningen till ett hållbart energisystem med visionen om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid. Att arbeta med strategisk långtidsplanering är en viktig del i att driva utvecklingen framåt. Därför vill vi nu stärka upp med en projekteringsingenjör som vill vara med och planera och projektera framtidens elnät. Är du den vi söker?

Projektering

Som projekteringsingenjör planerar och projekterar du för nybyggnations- och underhållsprojekt på frilednings- och jordkabelnät samt i nät-, mottagnings- och fördelningsstationer inom 0,4-220 kV.

Planering och teknik

Du tar fram projekteringsunderlag inför beredning t ex ledningar och stationers planerade placering, gör nätberäkningar, förslag på enlinjescheman, ekonomiska kalkyler, dokumenterar i NIS-system och hanterar tillståndsfrågor. Du erbjuder även viss teknisk konsultation kring t ex elnät, nätstationer och anslutningar.

Samarbete

Projekteringsingenjörens arbete är tidigt placerat i projektet varför gott samarbete med efterföljande led ger goda förutsättningar till lyckade projekt. Tjänsten innebär externa kontakter med markägare, kunder och myndigheter där affärsmässighet och nätverkande har stor betydelse.

Vi är nyfikna på dig

Som projekteringsingenjör gillar du att ta ansvar, att hitta lösningar på problem och du tycker om ordning och reda. Du har en stor social förmåga som hjälper dig att samarbeta och kommunicera med andra. Din positiva inställning bidrar till arbetsglädje och du är professionell genom att vara kunnig och engagerad i din roll. Din förståelse för att jobba långsiktigt och se till helhetsresultatet underlättar för att bli framgångsrik i rollen. Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du har en teoretisk grundutbildning i form av högskole- eller gymnasieutbildning med elkrafts- och eldistributionsinriktning eller motsvarande. Dessutom är det bra att du har några års arbetslivserfarenhet inom branschen. Det är även bra att ha kännedom om lagar, regler och föreskrifter kring elsäkerhet och arbetsmiljö. Att du är självgående i att dokumentera, kalkylera samt att du har datorvana och B-körkort är också nödvändigt för att lyckas i rollen.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett intressant och ansvarfullt jobb där du är en del i att skapa långsiktiga och strategiska planer för vårt elnät. Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och satsar mycket på både kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Nedan ser du några exempel på vad vi gör för att du ska trivas hos oss:

Kompetensutveckling

Då utbildning och nätverk är av stor vikt i denna roll ger vi dig möjlighet att kontinuerligt gå kurser samt delta i olika nätverk. Härjeåns är medlem i branschorganisationen Energiföretagen Sverige som erbjuder omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser med syfte att utveckla kompetens för att möta framtidens utmaningar.

Balans i livet

Tid för återhämtning utöver den regelrätta semestern är viktigt, vi erbjuder 36 timmars arbetsförkortning och 5 extra dagar som läggs ut över året för att sätta lite extra guldkant på långhelger.

Friskvård

Hälsa och rörelse har en central betydelse i förmånspaketet vi erbjuder koncernens medarbetare. Inom vårt friskvårdsråd arbetar vi med att hitta aktiviteter som främjar fysisk rörelse och psykisk hälsa. Exempel på friskvårdsfrämjande aktiviteter är massage, stegtävlingar och sociala tillställningar. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag till alla medarbetare.

En annan förmån är att vårt geografiska läge där vi bor och verkar nära naturen. Värderar du att ha friluftslivet runt hörnet kommer du att trivas. Läs mer om oss som arbetsgivare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och Härjeåns tillämpar 6 månaders provanställning. Placeringsort och tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@harjeans.se och märker din ansökan med Projekteringsingenjör. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan! Sista dag för ansökan är 2023-09-30.

Om du har några frågor får du gärna kontakta

Erik Trygg, TF enhetschef Strategi & Planering, erik.trygg@harjeans.se, 0680-242 86

Maria Bengtsson, HR-specialist, maria.bengtsson@harjeans.se, 0680-242 75

Inför rekryteringsarbetet har Härjeåns redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt från mediesäljare och rekryteringssajter.