Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Kvalitets- och miljösäkrad pellets av gran- och furuspån

Vi tillverkar ca 75 000 ton per år vid fabriken i Sveg

Pelletsen är kvalitets- och miljösäkrad och tillverkas av gran- och furuspån från närbelägna sågverk i och omkring Dalarna och Härjedalen. För att säkra kvaliteten i produkten sker kontinuerligt tester och laboratorieprövningar under produktion och vid externa ackrediterade laboratorier. Företagens gedigna erfarenhet, höga kompetens och moderna tillverkningsutrustning säkrar en god kvalitet. Pelletsen uppfyller kraven för Svensk bränslepellets klass 1 och den Europeiska standarden EN Din Plus A1.

Du beställer vår pellets via vår hemsida, direkt av oss (endast företag) eller hos någon av våra återförsäljare runt om i hela landet.

Härjeåns Energi AB tog över produktionen vid HMAB:s anläggning i Sveg 2014, här har vi sedan 1989 tillverkat torra biobränslen. Anläggningen byggdes ursprungligen för att leverera torvbriketter till Vattenfalls anläggning i Uppsala. HMAB har under de senaste åren tillverkat briketter med både torv och trä som råvara. Kunderna har i första hand varit värmeverk i Uppsala och Stockholm. Transporterna har skett med järnväg. År 2006 kompletterades produktsortimentet med pellets för både industri- och privatmarknaden. Härjeåns Energi/HMAB ägs av den finska koncernen Herrfors Katternö Group. Härjeåns Energi tillverkar idag ca 75 000 ton per år vid fabriken i Sveg.

Se också

Nyheter från Härjeåns

Ta del av intressanta reportage och läs om det senaste hos Härjeåns och i branschen