Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Tillsammans ser vi till att allt fungerar som det ska

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete

Det här är Härjeåns

För en enklare vardag och en hållbar framtid

Inom Härjeånskoncernen erbjuder vi ett brett urval av produkter och tjänster inom energi, värme och kommunikation. Alltid med kundens behov i fokus, men aldrig på bekostnad av vårt engagemang för miljö eller människa. Vi producerar förnybar energi i våra elva vattenkraftverk, säljer hållbara energilösningar, bygger ut fiber- och elnätet och ansvarar för en säker drift. Tillsammans med närsamhället driver vi omställningen till ett hållbart energisystem med visionen om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid.

Vår organisation

Se också

vd har ordet

Flytta industrin närmare kraften

Om en framtid med kapacitetsbrist, lösningar och utmaningen i att skapa ökad förståelse om den komplexa elmarknaden hos kunderna.

Läs artikeln

Flytta industrin närmare kraften

Jobba med oss

Elektrifieringen av samhället och vägen mot en 100% fossilfri energiproduktion ställer inte bara krav på rustade elnät och utbyggd kraftproduktion. På en marknad i förändring behöver vi fylla på med nya kompetenser.

Jobba med oss

Historien om 100-åringen

100 år på några minuter

År 1917 bildades Härjeåns Kraftaktiebolag i syfte att säkra Härjedalens framtida energiförsörjning på det modernaste sätt som då fanns. I 100 år har bolaget utvecklats i takt med tiden och fortsatt bidra till en levande landsbygd.

Vår historia i film