Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Är du vår fibertekniker?

Vi rekryterar

Vi söker en fibertekniker

Härjeåns är en helhetsleverantör av energilösningar med energi- och värmeproduktion, el- och fibernät och elhandel. Vårt område kan symboliseras av 600 mil elnät men våra kunder finns i hela Skandinavien. Härjeåns söker nu en Fibertekniker till Funäsdalen.

Om jobbet

I Härjeåns fibernät sker drift- och underhållsarbeten kontinuerligt och som Fibertekniker hjälper du till vid ny- och ombyggnationer av nätet där förberedande arbete kan vara duktgrävning och markarbete. Du arbetar även med felavhjälpning på optoutrustning och ledningar inom vårt nätområde. Vi arbetar i en varierad miljö, både inomhus och utomhus och våra kunder är både företag och privatpersoner.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta i ett härligt gäng och känna dig som en viktig pusselbit i verksamheten. Du är en lagspelare som bidrar med arbetsglädje, har en god samarbetsförmåga och som ser möjligheter i stället för hinder. Vi värdesätter att du är initiativrik, handlingskraftig och har ett professionellt förhållningssätt med kunden i fokus. Du är en kommunikativ och utåtriktad person som vill vara ett gott föredöme som representant för Härjeåns. Vi ser gärna att du är tekniskt intresserad och har viss datavana eftersom det behövs för att hantera felavhjälpning och rapportering. Du är en ansvarsfull person som arbetar med säkerheten främst och har ordning och reda runtomkring dig. Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och erfarenheter och vi ser inga problem om du är i början av din karriär då det viktiga är att du har den rätta inställningen och rätt grundkompetens. Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

Kvalifikationer

Du behöver en gymnasial utbildning/yrkesutbildning inom fiberteknik eller liknande och B-körkort. Det är en fördel om du har erfarenhet inom fiber, installation eller liknande bakgrund.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett intressant jobb i en högaktuell energibransch där vi satsar mycket på både kompetensutveckling och en god arbetsmiljö. Vår avdelning Drift & Underhåll stöttar allt från förvaltning av den egna marken, underhåll och framtagande av nya ledningsgator, förvaltning av yttre miljö kring anläggningar, samt lantmäteri- och samrådsfrågorNedan ser du några exempel på vad vi gör för att du ska trivas hos oss:

Kompetensutveckling
Härjeåns vill vara en attraktiv arbetsgivare där vi ger dig möjlighet att kontinuerligt gå kurser samt delta i olika nätverk. Härjeåns är medlem i branschorganisationen Energiföretagen Sverige som erbjuder omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser med syfte att utveckla kompetens för att möta framtidens utmaningar.

Balans i livet
Tid för återhämtning utöver den regelrätta semestern är viktigt, vi erbjuder 36 timmars arbetsförkortning och 5 extra dagar som läggs ut över året för att sätta lite extra guldkant på långhelger.

Friskvård
Hälsa och rörelse har en central betydelse i förmånspaketet vi erbjuder koncernens medarbetare. Inom vårt friskvårdsråd arbetar vi med att hitta aktiviteter som främjar fysisk rörelse och psykisk hälsa. Exempel på friskvårdsfrämjande aktiviteter är massage, stegtävlingar och sociala tillställningar. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag till alla medarbetare.

En annan förmån är att vårt geografiska läge där vi bor och verkar nära naturen. Värderar du att ha friluftslivet runt hörnet kommer du att trivas. Läs mer om oss som arbetsgivare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och Härjeåns tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse och placeringsort är Funäsdalen.

Ansökan

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@harjeans.se och märker din ansökan med Fibertekniker. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista dag för ansökan är 2024-04-30.

Om du har några frågor får du gärna kontakta:

Mats Dahlgren, Platschef Funäsdalen, mats.dahlgren@harjeans.se, 0680-243 11

Maria Bengtsson, HR-specialist, maria.bengtsson@harjeans.se, 0680-242 75

 

Inför rekryteringsarbetet har vi redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt från mediesäljare och rekryteringssajter.