Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Affärsområdeschef Härjeåns energi

Vi rekryterar

Vi söker en affärsområdeschef till Härjeåns Energi

Är du redo att leda vägen mot en grönare framtid? Som affärsområdeschef får du chans att vara del av industrin nära kraften och ansvara över en anläggning samt ett affärsområde med stor utvecklingspotential.

Din roll på Härjeåns

I rollen som Affärsområdeschef för Härjeåns Energi kommer du att spela en central roll i att driva Härjeåns vision om hållbar energi framåt, med ansvar för att övervaka, optimera och utveckla våra affärsprocesser. Vi söker dig som har stark ledarskapsförmåga, en passion för innovation och ett engagemang för miljön. Du har erfarenhet från processindustrin med ansvar över produktion av stora volymer.

Som Affärsområdeschef ansvarar du för drift och utveckling av vår anläggning som innefattar kraftvärme och pelletsproduktion. Du har direkt och indirekt personalansvar för drygt 35 anställda samt är sammanhållande för affärsområdets ledningsgrupp. Du rapporterar till koncernchef och ingår även i koncernledningen.

Var del av den gröna omställningen

Energibranschen står i centrum för omställningen till ett fossilfritt Sverige där bland annat den ökade elektrifieringen ställer höga krav på rustade elnät och ökad kraftproduktion. Hållbara energilösningar har varit en central del av Härjeåns erbjudande sedan begynnelsen när elektrifieringen tog fart för över 100 år sedan. Då genom att man skapade möjlighet till ljus och värme i hemmet eller på arbetet. Idag genom trygga och säkra leveranser som samtidigt bidrar till våra globala mål för en minskad klimatpåverkan. Satsningarna inom hållbarhet är ett långsiktigt arbete med konstanta anpassningar, samtidigt som det pågår här och nu, i allt vi gör.

Vad vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant jobb i en högaktuell bransch där vi satsar stort på kompetensutveckling och en hållbar arbetsmiljö. Nedan ser du några exempel på vad vi gör för att du ska trivas hos oss:

  • Vi ger dig möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling genom kurser samt att delta i olika nätverk. Vi är medlem i branschorganisationen Energiföretagen Sverige som erbjuder omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser med syfte att utveckla kompetens för att möta framtidens utmaningar.
  • Tid för återhämtning utöver den regelrätta semestern är viktigt, vi erbjuder 36 timmars arbetsförkortning och 5 extra dagar som läggs ut över året för att sätta lite extra guldkant på långhelger.
  • Hälsa och rörelse har en central betydelse i förmånspaketet vi erbjuder våra medarbetare. Inom vårt friskvårdsråd arbetar vi med att hitta aktiviteter som främjar fysisk rörelse och psykisk hälsa.

En annan förmån är att vårt geografiska läge där vi bor och verkar nära naturen. Värderar du att ha friluftslivet runt hörnet kommer du att trivas.

Ansökan och övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Härjeåns kontor i Sveg.

Vi samarbetar med Wes i denna rekrytering. För mer information om rollen är du välkommen att kontakta Marcela Mieres Eneroth, rekryteringskonsult på Wes på telefon +46 (0) 706 62 64 57 eller via mail marcela@wesgroup.se.

Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post. Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, tex. uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Ansök här