Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Vi söker en systemingenjör

Vi rekryterar

Jobbet som systemingenjör

Inom Härjeåns erbjuder vi ett brett urval av produkter och tjänster inom energi, värme och kommunikation. Tillsammans med närsamhället driver vi omställningen till ett hållbart energisystem med visionen om att ge våra kunder en enklare vardag och en hållbar framtid. Digitalisering och teknisk innovation är centrala inslag i att driva denna utveckling framåt. Vår IT-infrastruktur är avgörande för att säkerställa att våra medarbetare kan kommunicera och utföra sina arbetsuppgifter smidigt. Vi söker nu en Systemingenjör!

Om jobbet

Som systemingenjör är du med och utvecklar vår systemarkitektur för att möta framtida tekniska behov och du blir därför en viktig del i energiomställningen. Du kommer att ingå i ett mindre team bestående av seniora kollegor med olika kompetens inom IT och ni arbetar tillsammans för att säkerställa att vår IT-infrastruktur och systemarkitektur uppfyller företagets tekniska behov samt att vi använder våra tekniska plattformar i en modern systemmiljö.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som systemingenjör inkluderar att:

  • Planera och aktivt genomföra tekniska och digitala projekt, IT-säkerhetsprojekt samt att utveckla vår helpdeskverksamhet.
  • Ge support och teknisk vägledning till användare inom den egna organisationen.
  • Ta fram livscykelanalys och planera för uppgradering och ersättning av system samt utveckla och förvalta IT-relaterade modeller och styrdokument.
  • Hantera klienter, servrar, applikationer och databasadministration samt felsöka och analysera tekniska störningar.
  • Hålla dig uppdaterad om den senaste tekniken och trenderna inom IT-arkitektur och IT-säkerhet.

Vem är du?

Vi söker dig som har ett stort intresse för systemutveckling. Genom att vara kunnig och engagerad har du en professionell förmåga att fånga upp, analysera och lösa problem. Dina förslag på lösningar och dina idéer uttrycker du på ett affärsmässigt och pedagogiskt sätt. Du prioriterar och utför dina arbetsuppgifter med både ansvar och effektivitet. Du tycker om att samarbeta med andra och din positiva inställning bidrar till arbetsglädje. Vi ser mångfald som en styrka och ser fram emot sökande med olika bakgrunder, intressen och erfarenheter.

Kvalifikationer

För att vara framgångsrik i rollen som systemingenjör ser vi gärna att du ha relevant högskoleutbildning inom IT och digitalisering eller motsvarande. Det är bra om du har erfarenhet från att arbeta med systemutveckling och har du dessutom erfarenhet från energibranschen är det meriterande. Du behöver ha intresse för cybersäkerhet och mjukvaruutveckling samt goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett utvecklande och ansvarsfullt jobb där du har stor möjlighet att utveckla vår IT-arkitektur i din roll som systemingenjör. Vi satsar mycket på både kompetensutveckling och en god arbetsmiljö och nedan ser du några exempel på vad vi gör för att du ska trivas hos oss:

Kompetensutveckling
Härjeåns vill vara en attraktiv arbetsgivare där vi ger dig möjlighet att kontinuerligt gå kurser samt delta i olika nätverk. Härjeåns är medlem i branschorganisationen Energiföretagen Sverige som erbjuder omvärldsbevakning, teknikutveckling, utbildningar och konferenser med syfte att utveckla kompetens för att möta framtidens utmaningar.

Balans i livet
Tid för återhämtning utöver den regelrätta semestern är viktigt, vi erbjuder 36 timmars arbetsförkortning och 5 extra dagar som läggs ut över året för att sätta lite extra guldkant på långhelger.

Friskvård
Hälsa och rörelse har en central betydelse i förmånspaketet vi erbjuder koncernens medarbetare. Inom vårt friskvårdsråd arbetar vi med att hitta aktiviteter som främjar fysisk rörelse och psykisk hälsa. Exempel på friskvårdsfrämjande aktiviteter är massage, stegtävlingar och sociala tillställningar. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag till alla medarbetare.

En annan förmån är att vårt geografiska läge där vi bor och verkar nära naturen. Värderar du att ha friluftslivet runt hörnet kommer du att trivas. Läs mer om oss som arbetsgivare.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och Härjeåns tillämpar 6 månaders provanställning. Placeringsort är Sveg och tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du skickar din ansökan med CV och personligt brev till rekrytering@harjeans.se och märker din ansökan med Systemingenjör. Urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. Sista dag för ansökan är 2024-01-31.

Om du har några frågor får du gärna kontakta

Malin Segerborg, IT-chef, malin.segerborg@harjeans.se, 0680-242 32

Maria Bengtsson, HR-specialist, maria.bengtsson@harjeans.se, 0680-242 75

Inför rekryteringsarbetet har vi redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför vänligt men bestämt kontakt från mediesäljare och rekryteringssajter.