Stäng

Hitta snabbt

Vanliga söktermer

Intervju med Emil Mattson, vd på Härjeåns Energi

Publicerad 20 augusti 2020

Intervju med Emil Mattson, vd på Härjeåns Energi

Vad gjorde du på semestern?
Var i Göteborg och seglade med vänner och hälsade på släkten i Småland. Gjorde några utflykter till naturreservat i Halmstadstrakterna med bl.a. paddling.

Vad gör du helst en ledig dag?
Idrottar; t.ex. badminton, innebandy och längdskidor.

Vilken årstid gillar du mest och varför?
Tjusningen med årstiderna är att det växlar, då slipper man ha samma klimat hela tiden.

Berätta lite om din bakgrund och dig själv?
Jag är 35 år och min familj består av mina föräldrar, en yngre- och en äldre bror. Jag är uppvuxen i Småland och flyttade till Göteborg när jag gick ut min gymnasiala kockutbildning. Där fick jag säsongsjobb inom restaurang och träffade många studenter som fick mig intresserad av att börja studera. Det resulterade i att jag läste maskinteknik och energisystem. Efter det studerade jag 7 månader i Porto (Portugal), där jag läste vindkraft, elkraft och arkitektur. Efter 6 års studier tog jag en civilingenjörsexamen i maskinteknik och hållbara energisystem.

Under uppbyggnaden av kraftvärmeverket jag jobbade som processingenjör i 3 år och därefter var jag inhyrd energikonsult i 1 år, fram till den nya tjänsten som Vice VD som jag har idag.

Hur skulle du beskriva dig som person i samt som ledare?
Prestigelös med synen att allt inte behöver vara perfekt, det är viktigare med rätt inställning. Känner mig ofta rastlös, gillar att tävla och har tidigare spelat fotboll. En styrka som ledare och arbetskamrat är att jag har lätt för att kommunicera med alla på olika nivåer och inom olika yrkesgrupper.

Vad känner du blir den största utmaningen respektive möjligheten i ditt nya jobb?
Utmaningen är att få alla personer att känna sig som ett team och dra åt samma håll, en ännu större utmaning eftersom jag är ganska van att mest jobba själv. Känner att det finns en möjlighet och stor potential i att få till nya strukturer och utmana några gamla.

Tack Emil för att jag fick titta in och få en intervju med dig. Lycka till i din nya tjänst.

Maria Köhler, Marknadskommunikatör
Härjeåns Kraft

Läs mer